Cristian Coroian

Omul care a adus ultima victorie a CFR-ului cu Steaua

"CFR este candidată la titlu"

De la promovarea din 2004 obţinută de CFR Cluj, între echipa patronată de Arpad Paszkany şi Steaua s-a născut o rivalitate alimentată atât de lupta fotbaliştilor din teren, cât şi de declaraţiile beligerante ale conducerilor celor două echipe. Chiar dacă în această perioadă clujenii au câştigat trei titluri de campioană, ceferiştii au reuşit o singură victorie în cele 20 de meciuri directe disputate până acum. Se întâmpla pe 6 noiembrie 2005, într-un sezon în care Steaua a ieşit campioană şi a ajuns până în semifinalele Cupei Uefa, iar CFR Cluj îşi pregătea ascensiunea în fotbalul românesc. CFR a învins-o pe Steaua cu 1-0 prin golul marcat de Cristian Coroian, cel care a vorbit pentru ProSport pe marginea acestui subiect.


ProSport: Eşti autorul golului prin care CFR Cluj a învins-o ultima dată pe Steaua. Îţi mai aminteşti cum a fost?

Cristian Coroian: A fost o centrare de pe partea stângă a lui Florin Dan şi întâmplător mă aflam acolo. Am tras la colţul scurt, dar nu a fost un gol simplu. La fotbal nu e simplu nici să marchezi cu latul de pe linia porţii.

Cât de importantă a fost acea victorie pentru voi?

Steaua e Steaua. Orice victorie împotriva lor este importantă. Noi eram atunci la început de drum, veneam după un parcurs foarte bun în Cupa Intertoto şi acel succes ne-a dat mare încredere pentru restul sezonului.

Cum va fi meciul de duminică?

Cred că o să fie o partidă echilibrată, deşi stările de spirit din cele două echipe sunt diferite. Steaua vine după o calificare, în timp ce CFR-ul a fost eliminată cu toate că nu a jucat rău. Este un derby şi se poate întâmpla orice.

CFR Cluj este o candidată la titlu în viziunea lui Coroian

Mai poate fi considerat un derby?

Eu cred că da. Anul acesta se vor bate la titlu patru echipe: Steaua, Astra, Petrolul şi CFR. Clujenii au un prim ”11” foarte bun, cu jucători tineri şi talentaţi, dar nu au un lot puternic.

De ce fosta ta echipă a câştigat o singură dată de la promovarea din 2004?

Nu cred că poate fi vorba de un complex sau ceva de genul. La fiecare întâlnire jucătorii ambelor echipe s-au mobilizat foarte tare, cred că a fost vorba şi de un plus de şansă de partea lor.

Ţi se pare că acum este o revenire la diferenţa de atunci între cele două echipe?

Nu ştiu ce să spun...dar există o diferenţă importantă între cele două echipe: Steaua este o echipă omogenă de la care dacă pleacă doi-trei jucători vin alţii pentru a-i înlocui, pe când CFR-ul este o echipă în care s-au petrecut multe schimbări în vară.

De ce crezi că nu se mai investeşte la fel de mult în aducerea de jucători ca în anii trecuţi la CFR Cluj? S-au adus doar jucători liber de contract.

Nu sunt acolo pentru a avea date exacte şi nu cunosc strategia lor. Oricum şi când evoluam ca jucător nu ştiam care este statutul colegilor mei, dacă au venit liberi de contract sau s-a plătit o sumă de transfer pe ei.

La partida de duminică mizezi pe cineva care să poată reedita performanţa ta?

Am fost la meciul cu Jagodina din Europa League (0-0) şi mi-au plăcut cei doi mijlocaşi centrali (n.r. – Muniru şi Monroy) plus Ciprian Deac care este un jucător foarte bun. Nu contează cine marchează, important este să obţină victoria.

Cristian Coroian a jucat la CFR Cluj în perioadele 1993-1996 şi 2005-2007 fără a câştiga vreun trofeu cu echipa ardeleană. În prezent este antrenorul Gloriei Bistriţa, echipă aflată liga a treia.

CFR Cluj-Steaua va avea loc duminică de la ora 21:00 şi va transmisă în direct de Look TV.

Sursa: http://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/interviu-cristian-coroian-omul-care-a-adus-ultima-victorie-a-cfr-ului-cu-steaua-cfr-este-candidata-la-titlu-13064232