Nuante visinii

22 Iulie 2014
Che ->
Accesări: 5574

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

Multe sunt zilele ce s-au scurs de la ultima bătălie adevărată a CFR-ului fie în liga autohtonă, fie în ligile europene, fie prin cupe. Multe zile, multe așteptări pentru suporteri, multe speranțe, multe schimbări la echipe, multe.

N-am prea vrea să acceptăm ultimele două sezoane mai sărace în realizări contabilizate în chestii palpabile, de genul cupe și medalii, dar până la urmă cui îi pasă? Au fost două sezoane zbucium, cu predilecție ultimul, care au escaladat trăirile ceferiștilor, au golit tribunele de oportuniști, dar și de simpli spectatori, au înnegrit sufletele unora, au ascuțit limbile altora, dar i-au unit pe cei rămași. Iar din acest punct de vedere galeria, tribuna vișinie merită aplauze, la fel ca toți cei care pun umărul la construcție (sau reconstrucție, cum vreți). Ultimul exemplu este superbul grafitti. Chapeau, pentru toți cei implicați!

Mulți am fost, puțini am rămas, însă concentrați, dedicați. That’s the real deal, orice altceva este desuet!

Bun, revenind, spuneam că nu acceptăm insuccesul, strâmbăm din mustață când auzim de reconstrucție, parcă vrem mai mult. Deh, acesta este progresul. Odată ce urci, parcă nu ai mai coborî, pierzi ce ai construit, iar dacă șefii ne-au arătat că răbdarea nu e un termen iubit în Gruia, ne adaptăm. Rezultate, cupe, trofee, participări în Ligă, puncte, antrenori și toate rapid. Ce-i drept a fost frumos, am trăit opt ani într-o beție continuă, aproape de comă alcoolică, dar acum este greu să ceri răbdare acelora care au trăit totul pe fast forward.

În definitiv se vor adapta si cei care nu au acum răbdare, căci nu au de ales, însă trebuie înțeleși și ei. Trăiesc intens așa cum au fost învățați. Este o chestiune pozitivă, în definitiv critica constructivă duce la progres.

Amintesc de toate acestea din simplul motiv că toți trebuie să ne re-obișnuim cu stilul de joc și să re-învățăm componența echipei căci momentan ai impresia că privești un amical al unei echipe de fotbal dintr-un oraș în care te-a prins concediul. Puține amicale, puține transmise, puțin timp pentru privitor să își ajusteze retina și corazon-ul.

Sunt totuși optimist că au fost făcute eforturi pentru a avea un acționariat cât de cât stabil, că avem un buget realist și care ne permite să ne regândim ca echipă, să o reconstruim, că s-au adus destui jucători și că se vor mai aduce, jucători care sperăm să confirme repede, și că am văzut mulți tineri, mai ales din curtea noastră, jucând fotbal în tricoul vișiniu cu zâmbetul pe buze și cu mândrie nesimulată.

Nu spune că viitorul e super pink sau că e înnegurat căci m-aș hazarda. Mă bucur că le putem lua pas cu pas și, cel mai important acum, că parcă nu mai privim/jucăm/trăim fotbalul cu securea deasupra capului. Parcă avem liniștea faptului că reconstruim. Că ne bucurăm de alb-vișiniu indiferent de rezultate. Mă rog, chestiunea asta nu trebuie întinsă la maxim, răbdarea multora e și așa dusă la extrem.

Nu cer nimănui să aibă răbdare, să se obișnuiască cu alt nivel, să facă mai știu eu ce inginerii mentale pentru a-și unge sufletul, ci doar să ia totul așa cum vine. În cele din urmă, fie iubești, fie nu. Presiune trebuie pusă pentru a progresa, însă având în vedere posibilitățile, indiferent de motivele realității din deal.

Raportat la timpul scurt de pregătire, la numărul celor veniți în această vară la CFR, a tinerilor prezenți în lot, a partidelor urmărite până acum, sunt mulțumit. Mai este foarte mult de muncă, mai avem nevoie de atacanți buni, merită orice sacrificiu financiar, mai avem nevoie să devenim o echipă, avem nevoie de o răutate pozitivă în joc, acum lipsind cu desăvârșire, și nu în ultimul rând, avem nevoie să se reinventeze/reseteze un pic și Miriuță. Acum mi se pare puțin blocat.

A fi bine, cred.

Prima bătălie adevărată după mult timp pentru CFR Cluj va fi joi, pe terenul Jagodinei. Vasile, pune-le jucătorilor să urmărească la ședințele tehnice niște meciuri ale CFR-ului din aventurile sale europene sau interne, din lupte pentru titluri, cupe, medalii. Măcar ar înțelege exact unde au venit și ce așteptări au cei din tribune.

Alături de echipă și la bine, dar și la rău!

Hai CFR Cluj!

Lasă comentariile tale

Postează comentariu ca oaspete

0
termeni şi condiţii.

Comentarii (8)