Cronica unui final de stagiune clujeana

06 Decembrie 2014
Joo Ferenc
Accesări: 3286

Evaluare utilizator: 3 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

" Romeo: - Dar Tibalt ,nu e decat o zgarietura, o rana mica...

  Tibalt:    - O rana mica dar cat un put de adanca! "

 

 

CFR Cluj traieste periculos dar ... traieste! Unii spun ca artificial desi tuburile aparatelor sunt invizibile, altii spun ca stafia lui Castaneda bantuie prin birourile din Gruia cu miraculoase retete antropologice intru supravietuire. Brazilieni sau orice sudamericani demni de practici santeria nu prea avem in lot insa cele patru goluri picate la Pitesti i-au lasat cu gura cascata pe cei care cantau prohodul , nefiind in stare multa vreme sa bleosteasca vreun cuvant. Nu`i nici un bai, potopul de bulgari de zapada a vorbit in numele tuturor. Cu Rapid a fost cum a fost, doua filiale din acelasi sindicat, doua cete de barbati care au aparat cam aceleasi culori in vremuri tulburi, doar Copos mai lipsea care cu voce pitigaiata si mare tristete candida sa deplanga soarta feroviarilor lesne vanduti fara cotatie bursiera.

Daca tot e final de stagiune , coregrafia a fost nitel schimbata, pe scena din Gruia in rol de principal apare Dican care din spusele gurilor rele, a avut o mare apetenta pentru alb-negru si multi ani de activitate universitara. Sa mai zica cineva ca Gruia nu stie sa pice la pace cu vajnicii concitadini, mai ales in asemenea vremuri cand se apropie o semifinala! Una din care CFR va iesi poate putin sifonata - ca deh, paza pe Arena e buna - dar cu bilet spre finala validat de Dican! De aici ar incepe un veritabil beautifull friendship! Pana aici a fost usor cu parerile si cu supozitiile dar ce te faci cand o corporatie isi anunta intentia de a mai castiga cateva trofee visinii? Mai ales ca majoritatea, prieteni si neprieteni, este neincrezatoare si vede doar dezastrul!  Teatrul de papusi nu a aparut degeaba desi pentru ceea ce se intampla in Gruia mai degraba s-ar potrivi kabuki avand in vedere originile actualului/fost patron! Un singur fapt s-a pierdut din vedere, cel imprevizibil : timpul! Conducerea modifica constransa de vitregiile materiale scenariul/scenografia din ultimul act. Singura intrebare care s-ar putea ridica ar fi cauza dar rapunsul meu ar fi doar sa castige timpul in care cu putina sansa mai e posibila o lovitura de teatru. Una cu efecte devastatoare asupra publiculului spectator de orice categorie. Ar fi posibil un nou titlu si o noua cupa pentru CFR in 2015? Desigur, insa conducerii si celor care vor veni trebuie sa le placa obligatoriu teatrul! Mai ales ca publicul cunoscator a ramas singur in sala! Cred ca traim cele mai interesante vremuri pentru gruparea gruiana, vremuri care coloreaza cumva drumul ambitios si pragmatic netezit bine de un new-money in altele in care crezi orbeste in D-zeu si in toate cele dar pastrezi iarba de pusca bine uscata.

Ultimul act din Gruia pe 2014 pica cu Craiova care si-a pastrat odihniti cei mai buni actori , in Cupa Romaniei protagonistii miroseau a stana, Clujul mereu a fost o provocare. Astrele sunt aliniate, inca o victorie cel putin scandaloasa, dar o victorie pe care jucatorii si-au validat-o deja in catastif. In Gruia , se stie dintotdeaua , n-au fost cai de mijloc niciodata si baietii stiu asta. Si Miriuta a stiut ca nimeni altul sa le explice cine sunt ei ca jucatori, cine este clubul la care joaca, la cine se raporteaza ca idee de viata si sport.

Deci maine ultima reprezentatie a anului dupa care orice este posibil, pentru mine , titlul il avem deja in buzunar!

Lasă comentariile tale

Postează comentariu ca oaspete

0
termeni şi condiţii.

Comentarii (4)