Intoarcerea capitanului

03 Ianuarie 2015
Joo Ferenc
Accesări: 3537

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

Circula un zvon ca se intoarce Trica. Tocmai intr-un moment in care unii parasesc Gruia sfaraindu-le calcaiele iar altii canta prohoade de inceput de an pe voci subtiri si tin pomelnice la capataiul unui Lapusnean care sta sa se ridice in capul oaselor. Nu-i nevoie de prezentare , omul nostru e un simbol pe deal , vremurile grele par sa-l indarjeasca , inceputurile sunt o provocare pentru el, ceea ce va gasi la sosire va fi un fel de bucla temporara care-l va intoarce pe un drum printre niste amintiri carora va incerca sa le dea continuitate cu tenacitatea sa binecunoscuta.

Daca zvonul se confirma, CFR mai face un pas spre propria reinventare, spre propria renastere. Iuliu Mureasan face un pas curajos si-si asuma propria greseala de odinioara cand a renuntat pripit la serviciile capitanului pentru niste himere care s-au dovedit a fi pacaleli de iarmaroc cam ieftine.

Eugen Trica , cel mai emblematic jucator din Gruia, unicul playmaker veritabil pe care l-a avut CFR in epoca Paszkany, ar putea fi cea mai fericita alegere pentru a mai imprastia pacla care da tarcoale Gruii.

Declaratiile date presei au consecventa cunoscuta ; vicisitudinile materiale nu`l sperie, vrea doar sa stie pe ce echipaj conteaza, apoi el va sti cum sa pastreze pulberea uscata.

Gruia incet , incet se primeneste, mai ramane sa scape de cioclii in costume de mare doliu. Discursurile de mare Rastafarian ale lui Iuliu Muresan ar prinde nitel contur cu un principal ca Trica, alternantele de panica si bucurie induse de un patron uns cu multe pomezi si alifii avand nevoie de contrabalansul oferit de siguranta si determinarea lui Eugen.

Cei care se plang de lipsa banilor sa-si aduca aminte de tenacitate si motivatie. Si de incapatanare si darzenie desigur! Supravietuirea si mai apoi ciclul evolutiv de acolo incep. La acele firme mici si nu putine care au sfidat nebuneste corporatiile ca mai apoi sa ajunga dupa lungi confruntari egalele lor. La cauze crezute pierdute ( K. W. Johannis ) care peste noapte au facut sa credem din nou in povestile lui Hoffmann.

Ma incearca un scenario de inceput de an, anume, Muresan si Arpi , plimbare agale in zapada de pe gazon , la unul o limba cam incleiata la celalalt cam sacadata , in mijloc de diferendum ideatic: “ – Te Iuliu, de ce ai schimbat bara aia julita de Trica? Aduce ghinion! “

Lasă comentariile tale

Postează comentariu ca oaspete

0
termeni şi condiţii.

Comentarii (15)