Pielea ursului din Gruia

11 Ianuarie 2015
Joo Ferenc
Accesări: 3077

Evaluare utilizator: 4 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță inactivă
 

Curg articolele despre CFR : speculatii, transferuri, memorii, confesiuni... CFR a ajuns cap de afis in presa sportiva interna insa au trebuit sa vina vremuri tulburi in Gruia ca sa i se acorde aceasta atentie rara. Cei care au stat odinioara la masa bogatilor pandind halcile de insfacat, deplang fariseic vremurile vitrege din Gruia. Cei care imi vor atrage atentia asupra presei si a libertatii de exprimare ( sper sa nu-si aduca aminte de Je suis Charlie! ) , sa-si aduca aminte de fenomenologia intereselor care induc aservirea in concept si idee, fie ca vorbim de Balcani fie ca ne referim la presa occidentala. Praful in ochi a devenit o arta, grija cu care este dispersat facand diferenta. Presa sportiva clujeana - nu sunt convins ca exista intr`adevar asa ceva - vrea sa crucifice ideea de CFR, ca pe orice idee care contravine ideii de aservire neconditionata catre grupul care controleaza un sistem oarecare, ideea de deontologie fiind trecuta prin burtile din redactiile flamande de rating obtinut cu orice pret.  Consecintele nu intereseaza cat timp se asigura transparenta convenabila pentru vulg, manipularea ideatica este simpla cand ai situatii antitetice cum este cea din Cluj.  Deci , ai din deal au fost mari si tari, presupusii presari s-au lipit ca cei mai priceputi atarnatori, unii si-au umplut buzunarele ca mai apoi cand vremurile s-au schimbat sa-si ascuta condeiele pentru frumoase necroloage. Curg articolele, curg...

june2

 

 

Unul din aceste eforturi de scriere sportiva mi`a atras atentia: " - Nu se stie ce jucatori va antrena Trica! "  Ba se stie , cum sa nu se stie! Doar ca lotul este cam larg inca pentru ca Trica sa se poata hotari. Grupele de juniori A si B abia asteapta sa-si puna ghetele daca cei mari au alte drumuri sau ii cuprinde sovaiala. Ce nu se vrea stiut este ca datoriile vor fi achitate , se vrea blana ursului cu orice pret! Celor care au uitat de juniori le voi cita cuvintele lor: " Cand o sa fim pe teren , o sa vada Gruia cum se joaca un meci cu ai din vale!" Noul CFR , renasterea inseamna ei , sangele lor tanar nealterat de acreala ideatica indusa de politrucii semialfabeti ai presei clujene.  Ursul din Gruia isi linge doar ranile grave, e departe de a fi doborat cand timp avem juniorii si staff-ul credincios casei.

june1

 

 

Cei care au vrut mereu "binele" CFR bat acum in retragere, venirea lui Johannis a impartit apele Somesului in doua, serviciile atotputernice care hotarau soarta unei afaceri in Cluj fiind cuprinse de o mare degringolada.

Pentru cei care sunt inspamaintati de lipsa banilor incerc the worst case scenario: Pleaca tot lotul, nu se stie pentru cati bani!  Se vinde stadionul , nu se stie pentru cati bani! Ramane clubul cu procedura de insolventa deschisa si grupele de juniori. ANAF mereu s-a multumit cu ce a primit daca a simtit ca s-a dat ultima lascaie! Nu e prima data! Chiar si asa , nu piere CFR, doar cei cu credinta mica striga asta!

Pentru cei care traiesc nostalgia Cupelor Europene, in special CL, e vremea sa vada cum se naste o echipa normal, in ani, poate zeci de ani, sa inteleaga cum sta treaba cu evolutionismul, sa uite de vremurile multhulitului Paszkany care peste noapte i`a obisnuit ca Fata Morgana poate fi prinsa si adusa-n batatura!

Lasă comentariile tale

Postează comentariu ca oaspete

0
termeni şi condiţii.

Comentarii (7)