Miezul CFR

05 Aprilie 2015
Joo Ferenc
Accesări: 3009

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

Daca Rapid a inventat celebrul slogan de odinioara "singuri impotriva tuturor" , CFR poate sa spuna ca a atins paroxismul sloganului, declinul feroviar considerat si organizat de "binevoitori" ca unul implacabil si iremediabil  aducand in lumina sabotajul si subminarea fatisa menita sa intimideze , sa imprastie suflarea visinie.  Mare parte s-au imprastiat , speriati, dezamagiti de neputinta si fuga patronului, deziluzionati de incompetenta brumei de conducere ramase...

Bucuria potrivnicilor a fost scurta, din cenusa , cand putini se asteptau , s-a ridicat o mana de  oameni , unii dintre suporteri, altii din echipa , refuzand sa moara fara lupta, acea lupta care face diferenta intre semintii si caractere.

A se vedea sirul de imagini dupa golul lui Ionut Larie in meciul cu Astra... ultima imbratisare , Camora si Larie, priviri in care hotararea si determinarea poarta umbra vremurilor vitrege, gestul lor cumva retinut - gestul oamenilor care conduc si anima apararea redutei.

Apoi a venit declaratia lui Camora, una oficiala, daca mai era nevoie de una. Se stia demult ca a fost primul care a acceptat diminuarile salariale, i-a spus lui Iuliu Muresan ca el vrea sa ramana la CFR, nimic mai mult. Mario a vorbit putin dar a facut enorm pentru CFR, pentru el culmile bucuriei au alternat cu neagra deznadejde cumva in ritmuri de fado care ne amintesc mereu de conditia umana.

Nu intamplator imparte banderola de capitan cu Cipri Deac, un alt "incapatanat" care a refuzat sa paraseasca garnitura si care este vanat sistematic de arbitrii generosi in cartonase si jucatorii adversi in speranta unei noi accidentari.

Deac este inca un exemplu, de "vorbe putine" dar mecanic si fochist de nadejde cand linia nu e sigura si garnitura sovaie pe macazuri, care a refuzat si el sa plece, motivele nu se cunosc prea bine, omul nu se omoara cu declaratiile, nu sunt meseria lui. Poate tocmai din cauza asta in sirul meu imaginar il urmeaza pe Camora

Larie cel scump la vorba a devenit peste noapte Ministrul Apararii, un ministru care stie sa dea gol atunci cand varfurile noastre au plumb in ghete si nu mai pot nimeri cadrul portii. Felice spunea despre el ca este omul in jurul caruia CFR isi va construi linia de fund , si daca Dottore a spus asta, asa si trebuia sa fie!

Niciodata Hip-Hop-ul nu a avut un asemenea reprezentant in Gruia. Chiar daca conducerea are idei vagi si cam preconcepute despre asemenea muzici, omul s-a incadrat perfect prin vestimentatie si prin uluitoare schimbari de directie ale mingii, doar nu degeaba are un frate Muntari. Inca un individ care a ales sa ramana la CFR prin prisma ochiului din afara, asa cum este perceput CFR din Calcio si nu de sumbre premonitii balcanice.

Nu i-a fost usor sa-si astepte randul la un club unde au aparat Beto si Felgueiras! Mishu insa si-a asteptat cu rabdare sansa si si-a facut in ast timp reglajele emotionale atat de necesare unui portar marca CFR. Vremurile in care altii cedeaza nervos i-au dat siguranta, gafele fundasilor nostri au fost de putine ori taxate. Pe Arena, la incalzire, un sut mai aprig i-a cam zdruncinat degetele insa a preferat sa joace.

Dintre numerosii feciori din propria curte, Adi Paun  poate deveni o alternativa permanenta pentru compartimentul ofensiv. Vointa , tehnica si determinare are cu duiumul doar bafta sa aiba si un preparator fizic ( poate Deac ii recomanda unul...) care sa-l pregateasca pentru contactele cu vlajganii din compartimentele defensive.

Nu-mi aduc aminte ca vreodata galeria CFR sa fi smuls vreo apreciativa in adevaratul sens al cuvantului de la galeria universitara. De data asta insa ultrasilor de la Numai "U" , le-a fost zmulsa sapca rosie fara sa-si dea macar seama. Degeaba au retractat dupa meci, CFR si-a trimis noii reprezentanti pe Arena dupa dispersia "cetatenilor" amintiti in articol, pretul biletelor avand un anume talc...

http://www.numaiu.ro/noutati/suporterii-cfr-vor-100-de-bilete-tarc

Nu voi cauta scuze nici uneia dintre parti, dar cred ca frica universitara a fost cam mare! Sa pui un asemenea pret e deja amestec de vendetta cu o frica hiperbolica!

Insiruirea a ceea ce consider ca este esentialul CFR din zilele noastre se cam apropie de sfarsit , dar nu inainte de a vorbi despre Feri Dican...

Un morosan care explica lejer clujenilor cum ar trebui sa fie Clujul! Daca bine spun Bodea si Cantor, Feri a jucat noua anisori pentru concitadina ca mai apoi fara nici o rezerva sau vreun resentiment sa antreneze la CFR ba sa si aduca victorii. Va mai aduceti aminte de Adam, nu-i asa? :D La fel de putin vocal ca cei amintiti mai sus desi Feri chiar ar fi avut motive ...

Momentul cel mai vesel insa va fi pe Arena, cu Feri Dican in postura de A1, cand concitadini vor avea ocazia sa regrete  ce au alungat din propria curte!

 

 

 

Lasă comentariile tale

Postează comentariu ca oaspete

0
termeni şi condiţii.

Comentarii (6)