Ronda,

06 Decembrie 2015
Joo Ferenc
Accesări: 3914

Evaluare utilizator: 3 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

un motiv popular , ce a dat frau liber spiritelor libere ca Mozart sau Stravinsky , mai tarziu lui Surman in al sau Edges of Illusion; acele granite ale iluziei care forteaza perceptia. A privi , ca forta a centrului vizual induce o anumita entropie antropologica , o acceptiune augustiniana in pasii ce te poarta in agora.  Chiar si pe ulita fotbalului! Incidentul Napoli , Maradona, Manu Chao, Kusturica ... acei tifosi napoletani cer, revendica si absolva doar pentru crez in iluzie , iluzie far` de care acel real palpabil ar fi o povara prea grea pentru inca un pas...

Cluj Napoca, CFR 1907! Paris , Texas ! , ceva intre Route 66 si regasire... boemul intarziat si evadat si cei ramasi in urma prinsi temporal intr-o uluire din care nu gasesc iesirea.  Acea fetita din Leon ii are in catare! Sau poate acel Lambert din Metro mai are de imparitit ceva bilete in galerie.

Fotbalul din Gruia , cu acel patron universitar boem , fugit cu o dansatoare , chiar nu mai are de impartit nimic cu nimeni! A dus CFR la expozitie, la prenotat, adnotat,  ca apoi cu banii luati sa-si ia un popas  in cautarea unui alt adevar. Cei ramasi in urma, cu ce a mai ramas sa se descurce, ca Penelope, in acea asteptare lunga... sa se bucure ca n-o fi cea pentru a tatarilor !

Nu cunosc regizor - exceptie Loach- sa iubeasca fotbalul! Nu e de iubit nimic aici! Doar - pfoai incepe Glass cu The Hours - ceva cu gladiatori in adancul nostru! Ideile merita iubite, acele in care crezi oricare ar fi pretul!  Mai departe e doar un contract social. Nu ai cum sa iubesti artistic , decat visceral , un asemenea fenomen care defuleaza masele! Doar ca mijloc de expresie, vorba lui Cantona intr-o pasa de nervozitate, de guler ridicat!

Pana la urma ce vreau sa spun cu asta? Glass e in decor si nu ma slabeste...  de ce o aparenta se vrea o evidenta?

 

 

Lasă comentariile tale

Postează comentariu ca oaspete

0
termeni şi condiţii.

Comentarii (14)