Umbra lui Arpi in Gruia

11 August 2014
Che ->
Accesări: 3121

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

E greu sa vorbesti de Paszkany, mai ales cand nu cunosti toate detaliile plecarii lui, insa sunt cateva evidente care privite in amanuntime dovedesc un singur fapt: mecanicul de locomotiva a sarit din tren iar fochistul Muresan pune carbuni in cazan cat sa-l tina pe sine.

Toata atmosfera de pe Dr. Radulescu, pana la cele mai mici detalii, poarta amprenta unui anume "ceva" care lipseste, acel ceva care odata plecat va lasa un gol temporal greu de umplut de cei ramasi in urma. Criticat chiar si la succese, hulit , urat si repudiat cand s-a golit sacul cu bani, stafia lui va bantui pe Dr. Radulescu ca un Hamlet vesel , in geaca de rocker pe zidurile Elsinorului. Stiu, e greu de inghitit un asemenea individ daca esti ros de idei proletare, dictonul "CFR sunt eu" este greu inteles de patura care s-a imbulzit la frisca succesului fara a se gandi ca este efemera. Logica de fier pe care s-a construit noul CFR ( pentru cei nostalgici, la preluarea sa era deja praful de pe toba din podul garii) insemna de fapt un razboi declarat pe fata lumii fotbalistice din Romania, balcanismul si fanariotismul fiind adoptate in doze stricte , farmaceutice care sa asigure o anume imunitate. Gurile rele spun ca Paszkany s-a folosit de Boc in catararea sa insa la fel as putea spune ca si Boc si`a tras tricou visiniu in baile de multime in vremuri fericite ca mai apoi sa uite cand interesele politice i`au dictat alta linie. Plecarea lui Arpad este una simbolica, demostratiile au fost facute, mostenirea intacta insa ,ceea ce ramane in urma ,este macinata de indoieli si sovaiala tipica celor ramasi peste noapte fara conducator. Intr-un alt oras decat Clujul, in alta tara decat Romania, Paszkanyi si Muresan ar fi avut statui in fata stadionului, motivele sunt evidente, doar limitarea educationala le`ar putea obtura claritatea. Acum, cand suntem in deriva absolut fireasca indusa de lipsa pungii celui mult si indelung contestat, murmurele de nemultumire se ingemaneaza cu sperantele puse in grupele de juniori ca sursa izbavitoare, datatoare de speranta. insa uitam ceva: si ei au nevoie de timp si de staff-ul corespunzator care sa-i formeze! Si asta inseamna inca o data pricepere iar priceperea si timpul costa la randul lor, mai ales daca se doreste performanta. A se nota eforturile masive bucurestene pentru a stopa locomotiva de Gruia in vremurile ei bune, care au durat 10 ani...

Un stadion european unde a fost ireversibil sadita samanta performantei, rescrisa istoria unui club sortit pieirii, unde un public tanar isi face loc incet dar sistematic , total neinteresat de rafuieli ideatice, preocupat doar de crezuri constructive gravate in jurul stadionului.

Samarul cel greu i`a revenit insa - pentru a catea oara? - doctorului Muresan, efortul de a pastra o anume coerenta si adeziune ,cand in jurul tau bantuie hienele, fiind compensat de un Miriuta bataios si plin de vana , numai bun de asemenea vremuri de deriva.

De la suporteri nu se pot astepta prea multe, e un public tanar , sperios si sovailenic, nici socios , nici ultras, din partea lor sprijin dupa vreo 20 de ani, de la copiii lor pe care i`au adus de mici pe stadion - daca ar fi sa credem ce am citit de la clasicii de odinioara.

Ma incearca un scenariu obraznic insa absolut sincer: Oare ce s-ar fi intamplat daca Arpi&Muri ar fi batut palma odinioara cu cei din vale?

Lasă comentariile tale

Postează comentariu ca oaspete

0
termeni şi condiţii.

Comentarii (13)